Sommerleir 2010

Årets sommerleir har hatt tilholdssted på Åsatangen, og i fem dager til ende har vi hatt oppgaver som pionering, kanopadling matlagning og personlige utfordringer.

I alt 13 speidere og 2-5 ledere utgjorde troppsleieren på Åsatangen 2010. Speiderne ble hentet på Gladtvedt brygge onsdag formiddag med båt. Etter nærmere tre timer med båting nedover elva og ut i fjorden ankom speiderne tilholdsstedet i ett øsende regnvær. Takk til en snill forelder med båt som hadde overbygg!

Etter inndeling av sovested som i dette tilfellet var lavvo, kunne oppbygningen av leiren starte.Preseninger ble spendt opp, og kjøkkenkasser åpnet. Og gutta satte igang med å surre bord. Sannelig ble pioneringskunnskapene satt på prøve.

Etter at bordet var fullført ønsket noen å lage ett søppelstativ, mens de eldste var i tenkeboksen for å lage ett tårn. For selvsagt må alle leire med respekt for seg selv ha ett høyt byggverk. Det ble byggget og bygget nesten til leiren var til ende, og resultatet syntes godt. (Kikk gjerne i bildegalleriet)

Ett annet mål for leieren var å bli enda bedre i kano. Så når værgudene slapp frem litt sol var kanoene på plass i vannet. De største holdt ”kurs” på hvordan man skulle komme seg opp i kanoen etter en velt. Dette ble en flott økt med masse lærdom og mye bading.

En takk til Kjerratmuseet som var så snille og holdt en flott omvisning for oss i øs pøs regnvær senere i uken. Og en takk til Åsa Landhandel som forsynte oss med masse deilige råvarer.

Vi ønsker å takke alle sammen for at det ble en flott leir!

Hilsen

planlegningsgruppa, speiderledere og speidere

Årets sommerleir har hatt tilholdssted på Åsatangen, og i fem dager til ende har vi hatt oppgaver som pionering, kanopadling matlagning og personlige utfordringer.

I alt 13 speidere og 2-5 ledere utgjorde troppsleieren på Åsatangen 2010. Speiderne ble hentet på Gladtvedt brygge onsdag formiddag med båt. Etter nærmere tre timer med båting nedover elva og ut i fjorden ankom speiderne tilholdsstedet i ett øsende regnvær. Takk til en snill forelder med båt som hadde overbygg!

Etter inndeling av sovested som i dette tilfellet var lavvo, kunne oppbygningen av leiren starte.

Preseninger ble spendt opp, og kjøkkenkasser åpnet. Og gutta satte igang med å surre bord. Sannelig ble pioneringskunnskapene satt på prøve.

Etter at bordet var fullført ønsket noen å lage ett søppelstativ, mens de eldste var i tenkeboksen for å lage ett tårn.

For selvsagt må alle leire med respekt for seg selv ha ett høyt byggverk. Det ble byggget og bygget nesten til leiren var til ende, og resultatet syntes godt. (Kikk gjerne i bildegalleriet)

Ett annet mål for leieren var å bli enda bedre i kano. Så når værgudene slapp frem litt sol var kanoene på plass i vannet. De største holdt ”kurs” på hvordan man skulle komme seg opp i kanoen etter en velt. Dette ble en flott økt med masse lærdom og mye bading.

En takk til Kjerratmuseet som var så snille og holdt en flott omvisning for oss i øs pøs regnvær senere i uken. Og en takk til Åsa Landhandel som forsynte oss med masse deilige råvarer.

Vi ønsker å takke alle sammen for at det ble en flott leir!

Hilsen

planlegningsgruppa, speiderledere og speidere

Ann Katrin Fowler Frog

Småspeiderleder